Құрамы: 200 грамм макарон;
1 дана қызыл болгар бұрышы;
200 грамм саумалдық;
200 грамм саңырауқұлақ;
100 грамм үрмебұршақ;
1 бума көк пияз;
2 ас қасық зәйтүн майы;

Тұздық құрамы:
1 дана сарымсақ;
1 ас қасық алма сірке суы;
3-4 ас қасық лимон шырыны;
1 шай қасық зире;
2-3 дана грек жаңғағы;
Дайындалуы:
Макаронды суға қайнатып пісіреміз. Көк пиязды, саңырауқұлақты және болгар бұрышын, саумалдықты тураймыз.
Зәйтүн майына пияз бен болгар бұрышын салып, қуырамыз. Содан соң саумалдықты салып, 1 минуттай қуырамыз.
Бөлек табаға саңырауқұлақты қуырып аламыз. Үрмебұршақты алдын ала пісіріп алған жөн. Барлық қоспаларды макаронмен араластырамыз. Тұздықтың да барлық қажетті өнімдерін араластырып, салаттың бетіне құямыз.

ЖАУАП ҚАЛДЫРУ

Пікіріңізді енгізіңіз!
Атыңызды енгізіңіз